Samen Beslissen  en  Positieve Gezondheid 

Interesse enquête  – – – – –

De zorg in Nederland is continu in beweging. Bijna dagelijks kunt u hierover in de media wel iets lezen.
Momenteel zijn “Samen Beslissen” en “Positieve Gezondheid” actuele aandachtspunten binnen de zorg.

 

  • “Samen Beslissen” betekent dat u samen met uw zorgverlener beslist over welke zorg het beste bij u past. U bent zelf de deskundige die weet wat het beste bij u past. Uw zorgverlener geeft u informatie over de mogelijkheden en wat de medische voor- en nadelen hiervan zijn.U bespreekt samen wat dit betekent voor uw eigen situatie en wat uw persoonlijke voorkeur is. Uiteindelijk beslist u samen wat het beste bij u past. Uw wensen en situatie zijn dus bepalend voor de uiteindelijke beslissing. Voor een nierpatiënt is “Samen Beslissen” een continu proces dat niet ophoudt bij de keuze van een behandelvorm.
  • “Positieve Gezondheid”, betekent het focussen op gezondheid en niet op een ziekte. Kijken naar wat iemand nog wel kan en hoe iemand een zo goed mogelijk leven kan leiden.

Wetenschappelijk onderzoek van de laatste tijd heeft inmiddels uitgewezen dat men door “Samen Beslissen” en “Positieve Gezond­heid” een betere kwaliteit van het leven ervaart.

Tijdens de afgelopen paasbrunch van nierpatiëntenvereniging Slidia hebben Heidi Rouwhorst (ver­pleegkundig specialist nefrologie) en Ronald Lindeman (medisch maatschappelijk werker) een korte presentatie gehouden over deze beide onderwerpen. Hierbij is aangegeven dat men bij vol­doende interesse hieraan een vervolg wil geven.

Het Slingeland Ziekenhuis hecht veel waarde aan “Samen Beslissen” en “Positie­ve Gezondheid”.
We willen door het organiseren van bijeenkomsten voor u en uw naasten op een informele wijze praten over deze onderwerpen. De uitkomsten van deze bijeenkomsten zullen worden meegenomen met de ideeën van het dialyseteam, zodat we samen kunnen werken aan “Samen Beslissen” en “Positie­ve Gezondheid”.

Bij voldoende interesse is het de bedoeling om deze bijeenkomsten voor medio januari/februari 2020 te organiseren. Wij zullen u dan vroegtijdig informeren over de data van de bijeenkomsten.

Wij vragen u om uw interesse bekend te maken vóór 1 december a.s.

Indien u interesse heeft in deze bijeenkomsten verzoeken wij u tevens om eventuele vragen of onder­werpen die u graag wilt bespreken op te geven.

Wij zien uw reactie met belangstelling tegemoet.


Uw keuze:
* verplicht veld

[contact-form-7 404 "Not Found"]
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com